Kroatien

Hej igen! Passar på o bloggar ikapp nu :)

Vi befinner oss fortfarande i Kroatien och har haft ett par riktigt goa dagar både inåt landet och vid kusten.


I lördags åkte vi som sagt var till nationalparken plitvice. Vi förstod inte riktigt vad det var vi skulle få se. Vi tänkte väl att det skulle vara en blå sjö och nåt litet vattenfall bara, och blev lite halvtjuriga för att få betala både parkering och inträde till parken. Det kom att visa sig att det var väl värt pengarna! För typ 150 kr var fick vi promenera, åka buss och båt en tur på 5 timmar i parken och såg otaliga smaragdblå sjöar, vattenfall och fantastisk natur.

Efter besöket ringde vi så snabbt vi kunde runt till olika campingar vid kusten utanför Primosten, och när vi fått napp hos en man som blev superglad över att få svenskar till campingen (han hade knappt haft några på 15 år!!) så styrde vi kosan mot adressen. Väl nere visade sig att vår boendepanik vart rätt obefogad, det fanns nämligen hur mycket olika campingar o lägenheter som helst längs kusten. Hur som helst fick vi checka in på en jättemysig o lite halvt primitiv camping precis vid vattnet. Även här var mannen vi pratat med inte på plats utan vi blev mottagna av hans föräldrar, som inte heller de kunde engelska. Hittills har vi nog dock inte träffat en enda tjurig kroat, utan alla verkar vara de vänligaste, roligaste och gulligaste människorna i Europa typ!! Så det har såklart gått hur bra som helst ändå. Det är verkligen toppen att ha det polska språket med sig i bagaget. Det är mycket som är likt i balkanspråken så med en härlig mix av engelska, svenska, polska och kroatiska så kan man göra sig förstådd sinsemellan.

På tal om polska så kryllar det av polacker här. Jag är fortfarande i inkognito-mode och tjuvlyssnar lite så de inte säger något elakt bara, hehe. Stealthy. Längtar faktiskt till Polen nu! Vi planerar att nå Krakow om ca en vecka.

Här vid kusten har vi bara tagit en paus från allt rännande. Solat, badat, sovit, snorklat, tittat på solnedgången, legat ute på madrasserna och tittat på stjärnorna medan vi druckit vin.... ja... no stress verkligen :) vi har också varit inne i fantastiskt fina Primosten och ätit god mat och bara promenerat omkring. Dock börjar det klia i upptäckarnerven på oss båda igen, så imorgon planerar vi att åka vidare mot Montenegro. Vi har nog dessvärre bestämt oss för att stryka Albanien och Makedonien från vår lista, dels pga tidspress men också för att vi inte helt litar på bilen. Vi får se vad som sker helt enkelt.

Bara så ni vet så kommer bilderna helt i koko ordning och dubbelt ibland tack vare äckliga blogg.se appen..... har aldrig varit med om något sämre, funkar en gång av tio att ens kunna ladda upp bilderna. Byter bloggportal till nästa resa, that's for sure.

Tills vidare, ha det gott!

/Karro

Europa | | Kommentera |
Upp