Rothenburg - Hallstatt

Hej igen!

Igår kväll anlände vi till vackra Hallstatt i Österrike. Resan ner innefattade återigen förseningar och km efter km av stau (=kö, stopp) genom södra Tyskland, med flera olycksplatser på vägen. En vi åkte förbi i norrgående riktigning fick mig att rysa lite extra, då det var två långtradare som smällt ihop varav den ena såg rätt mos ut... den föraren lastade de precis in i helikopter när vi körde förbi. Då blir man verkligen påmind om hur illa det kan gå...


Hur som helst så klarade vi oss iaf fint ner till Hallstatt. Vyerna tog redan tidigt in i landet andan ur oss, och det lär bli många fler bilder till samlingen som redan hunnit bli från Österrike.

När vi kom till Hallstattsee hittade vi faktiskt en fin liten badplats där folk mest var och grillade och tog det lugnt. Vi valde dock att trotsa kylan och bytte om för ett dopp i det kristallklara vattnet. När man väl kommit i var det inte alls så farligt kallt, utan riktigt skönt och uppfriskande! 

Efter doppet skyndade vi oss bort till en camping vi kollat upp tidigare på dagen, och mötte en smått tjurig och petig gubbe som sa att vi skulle få betala öber 40€ för en natt och visade oss vart vi skulle sätta upp tältet. Dyrt som attan, men vi vart tvungna att sova någonstans så vi påbörjade uppbyggnaden av vårt krypin. Vi upptäckte dock snabbt att det skulle bli svårt... det var typ 4 cm jord innan man kom till sten, sten o mer sten. Var stört omöjligt... till på köpet tjuvlyssnade vi lite på ett svenskt par som hade sin bil framför vår, och de lät mycket upprörda då man tydligen var tvungen att betala extra för att ens få duscha... jag pratade lite med tjejen och behövde knappt ens höra hälften innan vi bestämde oss för att fort som fasen packa ner våra grejer igen och dra... gubben var tydligen helt knäpp och tog extra betalt för precis allt och inget! En som hade sitt tält bredvid oss fick skäll o betala extra för att tältet stod 5 cm "utanför" där gubben hade pekat..... vi stack fort iaf innan han hann komma ut o tvinga oss betala för något.

Istället åkte vi till stadens andra camping. Ägaren där var inte mycket bättre, sinnessjukt otrevlig och nästan lite läskig, han suckade och stönade och verkade otroligt besvärad över att vi ville komma och bo där. Men turligt nog var det iaf billigare och man fick använda alla faciliteter i det priset man betalade. 

Efter en kvällsmat gick vi och la oss i tältet o tittade på film i telefonen innan vi somnade. Jag sov riktigt gott inatt men Erica däremot, frös massor och vaknade hela tiden Vid femtiden vaknade också jag till, och eftersom Erica ändå inte kunde somna om gick vi upp o tog lite bilder på soluppgången.

Vi checkade ut runt 12-tiden efter att ha sovit lite till, käkat o packat, och nu är vi påväg mot grüner see. Vad som händer efter det får vi se, om vi spenderar fler bättre i Österrike eller drar vidare mot Slovenien :)

Tills dess, ha det gott! :)

/Karro

Europa | |
Upp