Swimming with sealions

Dags att ta sig i kragen och äntligen blogga om denna fantastiska upplevelse...! 

Jo, för det var så att efter öknen åkte vi ner till Port Lincoln där vi skulle göra en white shark cage dive. Man får helt enkelt dyka i en bur i havet och uppleva vithajen in person med bara lite stål emellan! Vi gick glatt in på kontoret med vår förbetalda vouchers för att boka, och fick till vår besvikelse reda på att det inte finns några hajar! Några veckor tidigare när de var ute med en grupp och dök hade det kommit in en flock med späckhuggare, attackerat och käkat upp en vithaj!!! Efter det flydde resten av stackarna fältet och ingen har sett en haj där sedan dess... Killen på kontoret sa att vi inte borde boka förrän i maj för att vara på den säkra sidan, men så mycket tid hade vi ju inte riktigt... Istället fick vi till en väldigt bra deal! Om man gör dyket och inte ser någon haj brukar man få ett presentkort med halva priset på nästa aktivitet man bokar. Vi tänkte då lite fiffigt att "jamen halva priset av hajdyket är ju en hel sältur, så då kan vi göra hajdyket imorgon och om vi inte ser några kan vi göra sälarna dagen efter gratis??" (normalt hade vi betalt 50% på själva sälturen), och han ba "tjaaa, alltså... Ja kör till, så kan vi göra!". Obviously såg vi inga hajar, men jag menar vi fick en heldag ute på havet, god mat samt lite burdykning for shits and giggles och roliga foton, och sen fick vi båt, käk och simma med sälar dagen efter helt gratis. Helt perfekt!!

Vi hoppade i utan våtdräkter sen med, vattnet var typ 16 grader och vi skulle se hur länge vi lyckades stanna nere... Resultat: 10 min.. Vi har blivit pussys ;)

Dagen efter var det som sagt dags för att simma med sjölejon. Det var helt amazing, de är så lekfulla och kommunikativa! Bjuder man in till lek genom att dyka ner och snurra runt/göra volter/whatever kommer de jättenära inpå och härmas. De tar dessutom verkligen ögonkontakt med en, det är helt fantastiskt att få sån kontakt med ett vilt djur!! De tyckte nog jag var rätt rolig, särskilt de yngre sälarna, för jag gick crazy och blev helt andfådd av att simma ner och göra konster och sen skynda mig upp för ett kort andetag innan jag dök igen. Kan ju dock inte säga att jag var ens hälften så graciös som dem haha.... Förbered er på en bildbomb med tillhörande sötchock!
Åh, saknar detta nu när jag ser bilderna!! Hade lätt kunnat göra det varje dag :D

Efter sälarna gjorde vi adelaide, great ocean road, Melbourne och Canberra. Tyvärr kan jag inte blogga om det just nu för kameran är inne på lagning, men great ocean road var iaf sjukt vackert!  Nu är vi i Sydney och vi har spenderat några riktigt bra dagar här, träffat både Seila och Juho och vår maskot Corey från Yamba samt hans vän! Hur roligt som helst :) Vi håller på att försöka sälja vår älskade bil med, och i eftermiddag kommer några svenska tjejer för att titta. Nu ska vi dock ner och bada och surfa, så vi får höras mer sen! 

Tills vidare, ha det gott!
/Karro


Australien | | Kommentera |
Upp