Lör-Ons

Tänkte berätta i så korta drag som möjligt om dagarna efter K'gari. I lördags chillade vi mest, men söndagen blev desto bättre! Vi hade nämligen en strandritt inbokad så vid nio på morgonen anlände vi och gjorde oss redo för en timme på hästryggen. Jag fick en söt liten valack som kallades Briggs och Johan fick en som hette Scout. Det var mysigt att sitta på hästryggen igen, särskilt på ett så vackert ställe som Noosa North Shore! Vi både skrittade, travade och galopperade i vattenbrynet, och jag måste säga att jag är både imponerad och stolt över Johan som hängde på i alla gångarter trots att han bara suttit till häst en enda gång innan! Som sagt så är kameran halvt kaputt, trots flera dagar i ris immade den fortfarande igen helt och hållet :/ Men några bilder blev ok iaf :)
Efter ritten bar det av norrut, och vi landade till slut i Bundaberg. Vädret var riktigt coolt på vägen, det växlade mellan solsken och sjuk åska, och på kvällen när det var mörkt lyste hela himlen upp av täta, stora blixtar. Sov gjorde vi vid en taverna med gratis camping utanför Bundaberg, och sedan åkte vi in till stan för att handla och besöka romdistilleriet.
Måndagen fortsatte med bilkörning i mååånga timmar, och vi stannade till i ministäderna Agnes Waters och 1770 på jakt efter bra vågor för Johan att surfa. Olyckligtvis var det helt platt, men desto bättre att bada i. Vi tog oss ett härligt dopp i det 30 gradiga (!!!) vattnet och sedan åkte vi vidare. Vi råkade mörda vårt första djur på vägen när en kaninbebis sprang rakt ut framför oss, och den var inte ensam med att dö den kvällen :( låg hur mycket döda djur som helst vid vägkanten, inklusive ett stort vildsvin. Vi körde riktigt långsamt och såg oss omkring, så lyckligtvis körde vi inte på något mer än ninisen, men vi fick väja och tvärbromsa för två ugglor senare :/ Den natten sov vi i St. Lawrence på ännu en gratis campingplats vi hittat genom wikicamps. 
På morgonen träffade jag en familj på campingen som gjorde iordning sina hästar för att fortsätta en ritt som pågått i över ett år; Victoria i södra Australien - Cooktown i norra. Riktigt coolt! Vi i vår tur fortsatte nordväst mot en nationalpark mitt ute i ingenstans, och efter ett par timmar kom vi fram och promenerade bort till ett gäng underbara vattenfall där vi spenderade större delen av dagen med att bada och sola vid stenpoolerna. Där mötte vi även några locals som tipsade oss om att åka upp till bergsstaden Eungella och titta efter Platypus i floden. 
På vägen dit stannade vi till på ett bushcamp Johan bott på en natt sist han var här och kollade in det samt hängde lite med ägarens supersöta kakadua! Det var supervackert och nu i efterhand ångrar jag lite att vi inte stannade en natt. Man kunde campa i van/tält eller hyra en liten öppen hydda. Duschhyddorna hade bara tre väggar så man körde verkligen au naturale djungeldusch, hur mysigt som helst! Dessutom fanns floden med sitt klara vatten precis vid campen med en fin badplats. Rekommenderar verkligen andra att åka dit för det är så värt det trots lång bilkörning! Jag blev dock attackerad av en stor j*vla äcklig myra, och det gjorde sjuuuukt ont!!! Hela foten svullnade upp och smärtade och det blev bara värre o värre tills jag fick vinäger på. Passa er för myror här i Oz, helt galna!!
Nåväl. Inte ett dugg övertygade om att vi faktiskt skulle få se platypus (det är vääldigt få som nånsin får se dem!) styrde vi iaf kosan upp för den branta, slingriga vägen på berget. Vyn uppifrån var helt breathtaking!!
Väl vid floden stod vi en stund på deras utkiksplats utan att se någon platypusaktivitet (däremot en massa sköldpaddor!), innan vi gick lite längre bort till en bro. Där hände det minsann grejer! Vi såg flera stycken, och de var supersöta!! De var också väldigt mycket mindre än vad vi trott, typ runt 40-50 cm i kroppslängd. Tyvärr var de såpass långt bort att det inte gick att få några superbilder, men ah det föreställer iaf platypusar... ;)
Nöjda med att ha checkat av det på vår bucketlist åkte vi vidare mot Airlie Beach där vi efter att ha irrat omkring ett bra tag hittade ett ställe att sova på. Idag har vi haft det riktigt skönt vid stadens stora pool (här uppe går det inte att bada utan stingersuit längre tack vare äckliga, livsfarliga maneter >.<) där vi både solat och badat. Nu har vi suttit på biblioteket i ett par timmar och läst, bloggat och laddat alla våra telefoner, kameror och portabla laddare. Kommande två dagar lär spenderas vid poolen, mitt mål är att bli så brun som möjligt, och på lördag ska vi på en helgrym tour till whitsundays! :) Hoppas alla ni hemma har det gott, jag saknar er som sjutton!

Tills vidare, ha det gott!
/Karro

Australien | | Kommentera |
Upp